Creativitate

Creativitate inseamna Inovare.

Cand faci aceleasi lucruri si te astepti la rezultate diferite nu te ajuta nicidecum sa gasesti o solutie. Inventeaza noi tactici de rezolvare a situatiilor de viata, iesi din zona de confort si experimenteaza. Si cu siguranta vei gasi cel putin 3 solutii creative la orice problema pe care o ai.

Creativitate inseamna A Gandi Diferit.

Lucrurile nu sunt intotdeauna albe sau negre. De fapt, mai niciodata. Gaseste neconventionalul, neobisnuitul si foloseste-l. Vezi lucrurile dintr-o noua perspectiva, abordeaza problema dintr-un alt unghi, foloseste alte cuvinte sa descrii situatia. Si daca exersezi aceasta abordare, vei vedea cum mecanismele creierului tau se vor pune singure in miscare si tu vei gandi diferit.

Creativitate inseamna Improvizatie.

De foarte putine ori, lucrurile chiar ies asa cum le-ai planificat. Apar intotdeauna surprize, situatii care-ti dau planurile peste cap. Creeaza fara a face exces de ganduri, fii spontan si urmeaza-ti intuitia, care iti arata tot timpul solutia, insa doar daca esti antrenat sa o observi si sa-i dai crezare.

Creativitate inseamna Dezvoltare.

Nu avem mereu toate raspunsurile. Daca nu stii cum sa procedezi, foloseste resursele si oamenii din jur, coopereaza si lucreaza in echipa pentru a veni cu solutii la problemele care apar. Fa tu primul pas in colaborarea cu ceilalti.

Creativitate inseamna Curaj.

Zilnic, cu totii avem milioane de idei. Fie ca sunt in mediul profesional, fie ca sunt acasa, in familie, ele exista si multe dintre ele sunt sclipitoare. Insa, de cele mai multe ori, neactionand imediat cum apar, uitam de ele sau le ignoram. Toate ideile magnifice care au ajutat lumea sa evolueze au aparut de la sine, necerute. Dar, mai mult decat atat, au fost sesizate si s-a efectuat o actiune in dezvoltarea lor aproape imediat de cum au aparut.

Creativitate inseamna Pasiune.

Pasiunea este liantul esential al unei vieti de care suntem multumiti. Descoperirea ei ne aduce satisfactii imense, care nu au termen de comparatie. Insa, pentru a ni se revela, este necesar sa lasam fiinta creativa din interiorul fiecaruia dintre noi, sa mai ia si ea decizii si sa mai detina controlul, din cand in cand.

 

Share this with your friends