Inspiratie

Oamenii ne inspira

Atunci cand ne gandim prima data la inspiratie realizam ca ceea ce ne inspira cel mai mult sunt oamenii obisnuiti care fac lucruri extraordinare. Apreciem curajul, nebunia lor, apreciem abilitatea lor de a fi creativi, altruisti.

Ii apreciem pentru indrazneala lor de a fi diferiti. Oamenilor care ne inspira nu le este frica sa fie ei-insisi.

Inspiratia ca proces

Cea mai buna parte a inspiratiei este aceea ca vine din lucurile marunte si banale. De cele mai multe ori credem ca inspiratia ne „loveste”, o vedem ca pe un accident care se intampla. Insa, inspiratia este un proces si sunt atatea surse cate personalitati umane exista.

Atunci cand invatam sa ne cream propriul proces de aparitie a inspiratiei, totul se schimba. Putem sa alegem in mod constient sa fim inspirati, putem prelua controlul, identificand stimulii care ne inspira.

Cauta si gaseste

Unii oameni sunt inspirati de muzica, altii de natura sau carti, altii de afirmatiile pozitive, altii gasesc inspiratia in copii sau in lucrurile de fiecare zi. Oricum ar fi, inspiratia este sub controlul nostru.

Steve Jobs spunea sa ne expunem lucrurilor extraordinare create de altii si apoi sa incercam sa le incorporam in ceva original, care ne apartine.

Sa fim pro-activi cu procesul de aparitie a inspiratiei, sa ne cream propria reteta, s-o incurajam sa apara. Si-apoi s-o punem la lucru, pentru a-i inspira pe altii, la randul nostru.

Share this with your friends